10728312942138233804 (1)

Leuk dat je meedoet aan ons onderzoek. Schrijf je hieronder in en je krijgt de eerste mail met uitleg voor de komende week.

Wat houdt het onderzoek in?

Nu even niet… wacht even, ik moet even de telefoon opnemen… straks ok? Herken je dit wanneer jouw kind vraagt om mee te doen met een spelletje of je even iets wil laten zien. 

In de huidige maatschappij wordt er veel gevraagd van het ouderschap. Werk, gezin, sporten, vrienden, de druk van social media. Wat voor invloed heeft dit op de manier waarop jij met je kind omgaat, beïnvloedt dit jouw humeur en/ of dat van jouw kind?

In het kader van de opleiding Integratieve Kindercounseling aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie gaan wij onderzoeken wat gerichte aandacht in een 1 op 1 situatie doet met het humeur van ouder en kind. 

Wij zoeken ouders die het leuk vinden om met één kind mee te doen met ons experiment. 

 

Voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het onderzoek:

  • Je kind is tussen de 9 en 12 jaar oud en kan zelfstandig een vragenlijst invullen. 
  • Je kunt 3 keer 30 minuten tijd te maken om aan het experiment mee te doen. 
  • Je kunt deze activiteiten binnen een week plannen. 

Hoe werkt het experiment:

  • Vooraf vullen jij en je kind een korte vragenlijst in (5 minuten). Deze vragenlijst is digitaal, informatie daarover en de link ontvang je van ons. 
  • Vervolgens plan je 3 keer een moment op 3 verschillende dagen in een week in om samen met je kind een gerichte 1 op 1 activiteit te gaan doen. 
  • Wat je doet en waar, bepaal je zelf
  • Onder een 1 op 1 activiteit verstaan we: een gezamenlijk activiteit die jij en je kind uitvoeren zonder afleiding van iets of iemand en gedurende 30 minuten.

 

Bijvoorbeeld: gezelschapsspel spelen, samen één tekening, schilderij, kunstwerk of bouwwerk maken, samen lezen, samen een potje voetballen, hockeyen, balgooien, stoepkrijten.

Huiswerk begeleiden valt niet onder de door ons bedoelde 1 op 1 activiteiten. 

  • Na afloop van de 3 momenten waarop je een 1 op 1 activiteit hebt gedaan, vullen jij en je kind opnieuw een vragenlijst in. 

 

Leuk om mee te doen? Via het inschrijfformulier hierboven schrijf je je meteen in en krijg je automatisch de eerste mail met instructies van ons. Uiteraard delen we onze bevindingen met jullie. De gegevens worden anoniem verwerkt.