Ontwerp zonder titel-5

Anne-Maartje

Een aantal jaar geleden was voor mij een punt van vernieuwen. Ik had jarenlang voor de klas gestaan maar merkte dat dat niet meer was wat ik wilde blijven doen. Ik voelde een soort automatische piloot in zowel mijn werkleven als binnen mijn gezin. En dat meer vond ik ik een opleiding en het starten van mijn eigen kinderpraktijk.

In de praktijk werk ik met ouders en kinderen en merk ik steeds meer dat ik vooral de gesprekken met ouders heel boeiend vind. Hoe staan zij in het leven, wat nemen ze mee van vroeger en hoe dragen ze bepaalden dingen bewust of onbewust over aan hun kinderen.

Van daaruit ontstond steeds meer de behoefte om vooral met de bron van de kids te gaan werken. En omdat ik mij op en top vrouw en moeder voel, kan ik het beste met andere vrouwen en moeders meevoelen. Vanuit dat oogpunt heb ik de keuze gemaakt om vooral met moeders te werken.

Want weet je, mannen en vrouwen blijven hoe je het wendt of keert toch echt anders. Hun behoeften zijn anders, ze zijn anders gebouwd (al van vroeger tijden) en ze hebben een totaal andere kijk op de wereld.
Ik vind het belangrijk dat vrouwen moeder kunnen zijn en moeders ook echt vrouw kunnen zijn en kunnen blijven. Je hoeft daarin geen keuze te maken maar wanneer je bewuste andere keuzes maakt dan ben je het allebei.
Werken en moederschap wordt nog wel eens bekeken als twee tegenpolen maar dat is wat ik juist met de vrouwen waarmee ik werk ga stroomlijnen. Want je kunt je eigen mooiste leven creëeren als je daarin je mindset kunt bijstellen.
Ik vind het een fantastische uitdaging om met moeders trajecten te doorlopen. Want in mijn eigen moederschap heb ik hoge pieken en diepe dalen gekend. Vanuit een diep dal klimmen (het verlies van een kindje) was een gigantische klus. Maar het heeft mij ontzettend veel geleerd. Hoe kom ik voor mijzelf op, wat vind ik belangrijk, waar wil ik voor gaan en wat laat ik los. Vragen die mij gaandeweg steeds stapjes verder hebben gebracht.
Want samen met Laurens staan wij voor ons gezin. We hebben ons samen gevormd tot een team en hebben vier prachtige kinderen gekregen. Door de ervaring met ons dochtertje Lente, geboren met een hartafwijking en niet ouder geworden dan 10 maanden, kunnen wij samen bergen verzetten en een basis leggen voor onze andere drie kinderen.
Mijn gezin heeft ervoor gezorgd dat ik heel bewust keuzes ben gaan maken en Lente geeft mij soms nog het laatste zetje dat ik nodig heb. Zij heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik leef in het moment. Hoe ziek zij ook was, ze was altijd vrolijk en liet alle harten een extra sprongetje maken. Haar draag ik altijd mee.
Mijn praktijk, het werken met moeders en kids, geeft mij super veel energie. Hen ook een laatste zetje geven om het op een gegeven moment weer alleen te gaan doen vind ik waanzinnig.
We hebben dan alle facetten van het staan binnen je gezin bekeken en deze vrouwen gaan met een opgeheven hoofd richting de toekomst. Hoe gaaf is dat dat ik daar onderdeel van mag zijn!
IMG_0157
Om naast mijn praktijk weer even op adem te komen en mijn zinnen te verzetten heb ik een energieke hond die het heerlijk vindt om het bos in te gaan, of op het strand uit te waaien. Daar komen we samen bij, kan ik mij voeden met zilte lucht en prachtige geluiden en sta ik daarna weer met nieuwe frisse ideeën klaar voor mijn gezin en mijn praktijk.
Om mij over een streep te halen heb je alleen een goed verhaal nodig. Uit enthousiasme stort ik mij graag op nieuwe uitdagingen. Van het maken van een tafel voor in de tuin tot het opzetten van een nieuw project voor mijn werk, ik ga ervoor.
Wat ik verder nog over mijzelf kan vertellen?
Ik vind het moeilijk om rustig op de bank te zitten en ga voor mijn gezin, zij zijn mijn basis. Ik vind het heerlijk om te skiën in de winter en te kamperen in de zomer. Creatieve projecten geven mij rust en focus. Geef mij een uitdaging en ik ga erop in!
Denk je dat je toe bent aan meer groei als moeder en vrouw? Vind je het nu echt de hoogste tijd om ook prioriteiten te kunnen stellen? Wil je geen moordkuil meer maken van je hart? Ik maak graag een half uurtje voor je vrij om met je te sparren over wat voor jou passend is.
mock-00053-3

Thuiswerken met kids.

Voor moeders die het een uitdaging vinden.