Anne-Maartje

Een verlegen meisje, dat was wat ik was. Ik probeerde het vaak te verbergen maar kon het niet tegenhouden dat ik rood werd en dat ik liever een stapje achteruit deed dan een stap naar voren.  

Wat wilde ik mij hierin graag anders voelen! Stevig en zelfbewust! Maar ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Wat was het fijn geweest als er iemand in mijn omgeving dit had gezien en vooral benoemd en dat het helemaal niet erg was dat ik mij zo voelde. Dan had ik het gevoel en beeld dat ik van mijzelf had kunnen omarmen en het eerder in mijn voordeel kunnen laten werken.  

Dit zelfbeeld en deze verlegenheid heb ik lang met mij meegedragen in het groter worden. Ik wilde wel maar liet gelegenheden met veel mensen dan toch maar liever aan mij voorbijgaan.  

Hoe zou het zijn als ik zelfverzekerder was? Dan was loskomen van mijn ouders makkelijker gegaan, was ik makkelijker de buitenwereld ingestapt en had ik mij comfortabeler bewogen in sociale kringen.  

 

Na een creatieve opleiding tot goudsmid en daarna de PABO kwam ik voor de klas te staan. Wat heb ik daar ontzettend van genoten! Elk jaar, elke groep en elk kind was uniek. 

Maar toch hoorde ik na 15 jaar voor de klas staan een stemmetje dat vond dat er nog verandering nodig was. Verandering van werkomgeving en verandering van energie.  

Ik ging doen waar ik alles kon doen wat ik wilde, ik werd kindercoach/counselor. Nu sta ik hier, met mijn eigen praktijk en kan ik zijn wie ik wil zijn. JA nu pas!! 

Samen met Laurens, staan wij voor ons gezin. We hebben ons samen gevormd tot een team en hebben vier prachtige kinderen gekregen. Door de ervaring met ons dochtertje Lente, geboren met een hartafwijking en niet ouder geworden dan 10 maanden, kunnen wij samen bergen verzetten en een basis leggen voor onze andere drie kinderen. Zij heeft ervoor gezorgd dat wij heel bewust keuzes konden en gingen maken. Zij zorgt nu misschien steeds voor de laatste zetjes in mijn rug om de stappen buiten mijn comfortzone te zetten. Zij heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik leef in het moment. Hoe ziek zij ook was, ze was altijd vrolijk en liet alle harten een extra sprongetje maken. Haar draag ik altijd mee.  

 

Het raakt mij als er kinderen in mijn praktijk komen waarin ik mij herken. Mijn hart maakt een sprongetje en de tijger komt in mij naar boven om juist deze kinderen te begeleiden naar meer zelfvertrouwen.  

Om naast mijn praktijk weer even op adem te komen en mijn zinnen te verzetten heb ik een energieke hond die het heerlijk vindt om het bos in te gaan, of op het strand uit te waaien. Daar komen we samen bij, kan ik mij voeden met zilte lucht en prachtige geluiden en sta ik daarna weer met nieuwe frisse ideeën klaar voor mijn gezin en de kinderen in mijn praktijk.  

Wat ik verder nog over mijzelf wil vertellen....

Ik vind het moeilijk om rustig op de bank te zitten en ga voor mijn gezin, zij zijn mijn basis. Ik vind het heerlijk om te skiën in de winter en te kamperen in de zomer. Creatieve projecten geven mij rust en helpen mij te focussen. Geef mij een uitdaging en ik ga ervoor!  

Denk je dat jouw kind wat zelfvertrouwen nodig heeft? Dan help ik jouw kind graag om dat te ontwikkelen. Ik maak graag 30 minuten tijd vrij voor je om te skypen of om met je te sparren in mijn praktijk. Dit is geheel vrijblijvend. Je krijgt dan minimaal 2 tips om thuis alvast aan wat meer geluk te werken. 

>> DOWNLOAD HIER mijn gratis E-Book! >>