Hoelang heb je uitgekeken naar de komst van jouw eerste kindje? Waarschijnlijk was je in blijde verwachting en was het verlangen groot.

Zo heb ik het in ieder geval ervaren. Mijn verlangen was groot en de blijdschap na zijn geboorte helemaal.

Wat een plaatje!

Mijn plaatje werd steeds meer ingevult, want ook na mijn tweede kindje werd ik zwanger van de derde.

Ja dit was wat ik wilde. Drie kinderen, (of misschien nog wel meer) een fijn huis en er een fijn thuis van maken.

Geen roze wolk!

Maar mijn plaatje werd bruut verstoord toen ik te horen kreeg dat het met mijn derde kindje niet goed was. Dat ze geboren zou worden met een hartafwijking.

Ik werd in een klap van de zo mooi groeiende roze wolk afgegooid. Ik kon niet meer denken aan een uitgestippelde toekomst, maar had het te doen met het gegeven dat er een ongezond kindje geboren zou gaan worden.

De balans was volledig weg

Zoals de meesten van jullie weten, hebben we afscheid van haar moeten nemen en had ons plaatje een deuk opgelopen.

Niet meer de balans, het grote gezin, de mooie toekomst, maar intens verdiet en diepe rouw.

Maar het verlangen o zo groot

Toch bleef de wens en het verlangen van het grote(re) gezin en werd onze jongste geboren.

Dit was fantastisch! Geen vervanging en ohh zo mooi!

Dit gaf mij kracht om verder te bouwen aan de toekomst van ons gezin.

Stap voor stap

En zo bouwen we elke dag verder aan mijn prachtige leven, waarin ik mijn kinderen wil meegeven dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dat er perioden zijn waarin je als gezin word uitgedaagd, moet knokken en doorzetten om daarna weer te kunnen genieten van het licht.

Wij hebben dat zo intens met elkaar meegemaakt dat ik nu meer en meer probeer te genieten van het moment waarin we leven. Ik probeer de dag in balans te brengen en te houden door niet te ver vooruit te kijken.

Houd het klein!

Lukt dat altijd? Nee!! Zeker niet!! Er zitten meerdere dagen bij waarop ik de controle, de balans en de zin volledig kwijt ben, maar probeer dit klein te houden, het bij mijzelf te houden en even goed voor mijzelf te zorgen zodat ik er de volgende dag weer vol overgave in kan stappen.

En jij?

Hoe sta jij nu in jouw gezin? Kun je de balans goed vinden of ben je na een (ingrijpende)gebeurtenis opzoek naar wat voor jouw gezin het beste is?

Webinar

Ik organiseer op 26 augustus om 20.00 een webinar “Jouw gezin in beeld”. Hierin kijken we naar wat kleine stappen kunnen zijn die voor jou helpend zijn om je gezin stapje voor stapje weer in balans te brengen.

Schrijf je HIER in en ik zie je de 26e om 20.00 uur.

Ben jij erbij?

Veel liefs,

Anne-Maartje

Webinar “Jouw gezin in beeld”  KLIK HIER

Laat een reactie achter