Toen ik precies een jaar geleden startte met mijn praktijk was er niks. Nou niet helemaal niks, ik had een ruimte. Maar om die ruimte vorm te gaan geven ben ik als een bezetene marktplaats op gegaan (wanneer ik namelijk iets wil dan kan dat geen weken meer mee wachten) en heb daarvoor stad en land afgereden om alles mee naar huis te nemen. 

Lekker fris en wit

Om ervoor te zorgen dat het geen zooitje zou worden probeerde ik de materialen wel een beetje op elkaar af te stemmen. Dus, nadat ik alle dozen die ik gekregen had gesorteerd had, kon ik verder. Troep weg en schilderen, want een knalgele ruimte vond ik iets te zonnig. Dus lekker wit en fris. 

Ik stond klaar. Echt in de startblokken. Laat de kids maar komen………

Maar dat zat toch een beetje anders dan ik voor ogen had. Ik kende mijzelf wel, maar de wereld kende mij nog niet als coach. Ik moest nog iets meer doen voordat de ouders mij wel leerde kennen. Ik heb mij wel even suf gepiekerd en toen richting een coach die mij zou kunnen helpen met dit stukje, want kaas had ik daar echt niet van gegeten. 

Op het moment dat ik daar was geweest had mijn leven er een dimensie bij, een sociale dimensie. Om zichtbaar te worden was het onder andere nodig om mijzelf te gaan laten zien op social media. Maar hoe dan? Voor mij zo nieuw en zo buiten mijn comfortzone!

Extra verdiepen in webinars van ervaringsdeskundigen heeft geholpen. Ook stappen richting krant, scholen en huisartsen heeft mij aangezet. Het gaat niet alleen van mond tot mond maar je moet er super hard voor werken. 

We nemen na gemiddeld twee maanden weer afscheid 

En nu een jaar na mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel heb ik een fantastisch bedrijf. “Spring! Kinderpraktijk!” 

Meiden en moeders komen in mijn praktijk met een hulpvraag waar ze snel mee aan de slag willen. We zoeken uit waar de grootste pijn ligt en plannen een aantal sessies, werken een relatief korte periode met elkaar en nemen na gemiddeld twee maanden weer afscheid van elkaar. 

Het verschil tussen binnenkomst en afscheid is waar ik het voor doe. Wat kunnen kinderen toch ongelooflijk goed zien wat voor hen belangrijk is om aan te werken. En wat zijn ouders dan ook goed in staat om daarin mee te veranderen! Als ik in de relatie tussen hen een klein schakeltje mag zijn dan ben ik blij. Ik ben even het instrument om hun relatie, hun angst, hun onbegrip of onmacht letterlijk weer aan de praat te krijgen. Maar zij doen het, zij hebben de kracht en de wijsheid in handen om hun pijn op te lossen.  

Trots, blij en ongelooflijk vet

Dat ik getuige mag zijn van deze fantastische processen.Het jaar heeft mij zo super veel gebracht! Ik kan het zelf nog niet altijd even goed geloven dat ik degene ben die de meiden deze stappen mag laten zetten. Dat ik getuige mag en kan zijn van deze fantastische processen. Maar ik ben het wel!!

Trots, blij en ongelooflijk vet zijn de woorden die nu in mij opkomen als ik aan mijn Meidencoachpraktijk denk. Ik mag dit werk gewoon elke dag doen!

Heb jij een dochter waarvan je ziet dat angst, schoolwerk, vriendinnen of bijvoorbeeld een scheiding haar uit balans brengen? Weet je als moeder de oplossing even niet meer? Wil je wel eens verhalen van andere moeders horen en meegenomen worden in de groeifase van jouw dochter?

Donderdag 23 januari geef ik een Moeder en meiden workshop. In kinderdagverblijf Tomtidom ontvang ik je graag voor een leuke avond moeders onder elkaar. Heb je een specifieke vraag of wil je wel eens wat meer horen over de fase van jouw dochter tussen 9 en 12 jaar? Schrijf je in!