Hoe streng kun je voor jezelf zijn?

Ik merk dat ik soms echt héél streng kan zijn voor mijzelf. Tikkeltje perfectionistisch? Misschien wel. 

Ik houd in ieder geval van uitdagingen en dat mondt nog wel eens uit in iets teveel van alles waardoor ik aan het eind van de week gevloerd ben.

Bewust zijn.

En het ene moment trek ik dat beter dan het andere moment. Maar waar ik vooral winst in kan behalen is het bewust bij mijzelf blijven.

JA dat kan er ook nog wel bij!

Afgelopen week was een bizar drukke week en in het weekend wilde mijn dochter en haar vriendinnetje daar ook nog een verjaardagsfeestje aan vastplakken.

Laatste moment en natuurlijk allemaal veel te veel, maar ze wordt bijna 11 dus ik heb de organisatie voor een heel groot deel bij hen neergelegd.

Wat betekende dat voor mij?

Het betekende voor mij dat ik een dagje mee ging naar een park, waar zij zichzelf de hele dag wilden vermaken en dat de tent in de tuin zou komen te staan om in te slapen.

Ik heb het allemaal in rust over mij heen laten komen en heb geprobeerd heel bewust in het moment te leven en te handelen. En ohhhh ik heb nog nooit zo bewust ervaren hoeveel het uitmaakte! Zo, wat een leuk weekend was het!!

Misschien ook omdat het een heel klein groepje super lieve meiden was, maar ook omdat het er nergens druk op lag. Ik heb ondersteund waar nodig en verder genoten van het zonnetje en de blije koppies.

Wat een ervaring!

Ik vind het een waardevolle ervaring.

In het NU leven hoor je veel om je heen, maar doe het maar eens als ouder, wanneer je een aantal jengelende kids aan je rokken hebt hangen.Ik vind het een waardevolle ervaring.

Ik daag je uit!

Toch daag ik je uit heel bewust een moment te gaan zitten met een kop koffie of thee en naar je jengelende of lekker spelende kids te kijken.

Geen telefoon, geen computer maar gewoon in het NU kijken wat er gebeurt. Laat het moment het moment zijn!

In de vakantie!

Misschien nu in de vakantie zelfs wel wat beter te organiseren dan wanneer je uitgedaagd wordt om je overal op tijd te melden met je kroost.

“jouw gezin in beeld”.

Wat misschien ook nog wel leuk voor je is, dinsdag 26 augustus organiseer ik het webinar “Jouw gezin in beeld”. Daarin geef ik je tips, luister ik naar je verhaal en zorgen we samen dat je gebalanceerd de zomer uit komt!

Schrijf je in!

Schrijf je HIER in en ik zie je de 26e om 20.00 uur.

Ben jij erbij?

Veel liefs,

Anne-Maartje

Webinar “Jouw gezin in beeld”  KLIK HIER

Laat een reactie achter