Nu al 2020? Wat gaat de tijd toch ontzettend snel! Weer een nieuw jaar en dus ook weer tijd voor nieuwe wensen en voornemens. Heb jij er al een? 

Ik wil je een heel spetterend en springend 2020 toewensen. We laten 2019 achter ons waarin je als moeder misschien je gedachten nog hebt laten gaan over wat je anders wil gaan doen. Wil je meer tijd voor jezelf gaan inplannen, of juist wat meer tijd vrij gaan maken voor je kinderen. Heb je behoefte aan kleine veranderingen of ga je voor een 180 graden draai?

Wat voelt dat gaaf! 

Ik heb ook zitten mijmeren. 2019 is voorbij. Een jaar waarin ik mijn praktijk nog serieuzer genomen heb. Ik heb grote stappen gemaakt in het verder vormgeven van mijn praktijk en heb daarbij mensen aangetrokken om mij daarbij te helpen. Wat voelt dat gaaf, maar wat voelt dat ook wervelend, ondernemend, angstig, vermoeiend en echt niet altijd spetterend. Want wat ben ik mijzelf tegen gekomen. Vooral in het stellen van mijn grenzen.

Mijn wens is het stellen van grenzen!

Wensen en voornemens heb ik. Verhuizen, studiejaar weer goed afronden, nieuwe stappen zetten om mijn meidenpraktijk nog mooier vorm te geven. Maar hoe doe ik dat als ik zoveel wil en echt elke dag het gevoel heb dat er te weinig tijd in de dag zit?

Terugtrekken was mijn opdracht.

Mijn lieve coach, die ik zelfs op zondag even mocht lastig vallen met mijn overactieve hoofd, gaf mij de opdracht om alles in de vakantie op een laag pitje te zetten. Terugtrekken was mijn opdracht. Dus dat heb ik gedaan, want diep van binnen was dat ook mijn wens, maar durfde ik die nog niet echt hardop te verkondigen. Nu zij dat wel even voor mij deed kon ik mij er beter bij neerleggen. En dat gaf toch een fijn vakantiegevoel! De dingen die ik nog had staan heb ik gedaan, maar heb mij veder lekker in mijn gezin laten zakken.

Het gaf rust.

Deze periode had ik even nodig. Ik merkte dat zelfs als ik mijn computer even pakte om iets anders te doen dan te werken mijn dochter al reageerde. “Mam, je hebt nu vakantie!” Dus ook zij had daar echt heel veel behoefte aan. Reden genoeg om snel mijn computer weer dicht te gooien en met haar lekker spelletjes te gaan doen.

Maar nu is het ook weer tijd voor een frisse start. Ik sta weer te popelen, merk dat ik alle hapjes, drankjes en glitters niet meer kan zien. Tijd voor rust en ruimte. Ruimte in mijn hoofd en om mij heen om weer te starten in mijn praktijk. 

Op zijn tijd ja of juist nee zeggen…

Mijn wens daarbij? Ik wil nog meer meiden en moeders helpen om op weg te gaan naar hun wensen en verlangens. Trajecten starten waarin ik met energie mijn tips en tools aan ze mee kan geven en ze in kan laten zien hoeveel ze in hun mars hebben en hoe weinig daar eigenlijk voor nodig is. Nog wat beter naar mij eigen coach gaan luisteren zodat ik met twee benen op de grond blijf staan en dan denk ik dat ik 2020 aan kan. Dan kan ik luisteren naar mijzelf en luisteren naar mijn dierbaren. Kan ik grenzen stellen en soms erover heen gaan. Kan ik op zijn tijd ja of juist nee zeggen dus… kan ik varen op mijn gevoel!

Wil jij als moeder ook eens sparren over jouw dochter in haar groei? Zie jij dat ze haar grenzen moeilijk kan stellen, dat ze angstig is of heel veel last heeft van de scheiding die jullie achter de rug hebben?

NOG EEN PAAR PLEKJES!

Ik heb voor januari nog een paar plekjes voor een gratis Groeigesprek. Hierbij kijken we naar jouw gezin, jouw meisje en naar jouw wensen en verlangens als moeder.