Ze komt mijn praktijk binnen lopen ik vraag of ze weet waarvoor ze komt. Haar ouders hebben bij het intakegesprek al wel wat verteld, maar ik ben benieuwd of zij dezelfde klacht heeft. Ze vertelt breeduit over waar ze op school tegenaan loopt.

We waren toch BFF’s?  

Waar er vroeger vriendinnetjes waren waar ze elke dag mee speelde en waarvan zij dacht dat het haar BFF’s waren, staat ze er voor haar gevoel alleen voor. Ze loopt bijna elke dag alleen naar huis, wordt met de dag verdrietiger daarover en denkt terug aan de tijd dat ze dansend uit school kwam.

Niemand die spontaan nog eens mee gaat en iedereen heeft het druk met haar eigen bezigheden. De een gaat naar hockey, de andere heeft muziek en de laatste heeft gewoon geen zin, verder geen verklaring of uitleg.

Ze heeft uitleg nodig.  

Wat een ongelooflijk naar gevoel! Maar denk je dat dat vooral komt omdat jij niet leuk meer bent of heeft het een andere reden? Ze heeft hier echt uitleg over nodig zodat ze niet het gevoel heeft dat het aan haar ligt. Alle meiden in jullie leeftijd zijn aan het veranderen. Ze krijgen allemaal andere interesses. De één gaat echt helemaal voor hockey en wil al haar tijd daaraan besteden en de ander is erachter gekomen dat lekker naar huis gaan en een boek op de bank lezen iets is waar ze heel blij van wordt.

Dat weet je als vriendin misschien niet altijd even goed waardoor je onzeker wordt over jezelf, terwijl dat helemaal niet de reden is waarom er geen vriendinnetjes meer mee komen.

Als je dit nu weet als meisje

Als je nu weet dat dit het is waarom jouw vriendinnen niet meer zo makkelijk afspraakjes maken na schooltijd en het dus waarschijnlijk niet alleen bij jou ligt, kun je vanaf nu weer anders naar jouw vriendinnen kijken.

Ik zie dat er een lampje gaat branden en dat ze kan ontspannen. Het is een mindset waarmee ze misschien geholpen is.

Ze straalt weer!

Een week later komt ze weer bij mij. Stralend! Want het inzicht dat haar vriendinnen het niet deden omdat ze haar niet meer leuk vonden maar omdat ze andere dingen ook heel leuk vinden om te doen heeft haar weer kracht gegeven om te gaan plannen en te kijken waar zij blij van wordt. Namelijk het vooruitzicht dat er afspraakjes gemaakt zijn voor de dagen dat ze dat wil en dat ze er niet meer mee bezig hoeft te zijn op school.

Wat heerlijk, ze heeft zelf een manier gevonden waardoor ze van deze onzekerheid af is en waardoor ze zelf de controle over dit stuk terug heeft gevonden.

Hier doe ik het voor! Dit is waar ik echt heel blij van word in mijn praktijk. Meiden die een steuntje in de rug nodig hebben om het daarna zelf in de praktijk zelf aan te kunnen pakken.

Is jouw meisje ook toe aan een steuntje in de rug?

Ik plan graag een half uurtje voor je in waarin we skypen of en afspraak maken in de praktijk. Dit half uur is gratis en je zit nergens aan vast. Ik geef je al wel vast twee tips mee waarmee je thuis aan de slag kan.