Huh, waar heb je het over?

Je bent mij misschien net gaan volgen of doet het al wat langer en ineens zie je andere berichten. Waar je vooral blogs van mij las over meiden en hun moeders, lees je nu andere berichten. Dit is misschien niet waar je je voor ingeschreven hebt en dat klopt. Maar wel het lezen waard!

Mijn hart maakt nog steeds een sprongetje!

In de zomer, toen ik mijn praktijk aan het opzetten en vormgeven was ben ik op zoek gegaan naar een doelgroep die mij na aan het hart lag. Een doelgroep waar ik veel voor voelde en die mijn hart een extra sprongetje liet maken. Dit waren de meiden tussen 9 en 12 jaar en hun moeders. Grote veranderingen bij een beginnende puber zorgen voor ongekend lastige situaties.

Het is daarom nog steeds zo dat deze meiden met hun moeders, of vaders! nog steeds heel erg welkom zijn. Ik blijf ook nog steeds meidenmiddagen organiseren omdat ik zie dat ik meiden daar echt mee kan ondersteunen en zij vooral elkaar ondersteunen. Maar ik ben verdergegaan. Verder aan het ontwikkelen maar vooral verder aan het luisteren naar waar ik echt naar toe wil.

Ik ga verder…..

Het verhaal over mijn overleden dochtertje Lente. In de tijd dat zij in het ziekenhuis lag en overleed, had ik al twee kinderen. Het organiseren van twee werelden was zwaar, maar wat er gebeurde nadat ze uiteindelijk overleden was, was nog vele malen zwaarder. 

Zorgen voor mijzelf was heftig, twee kinderen daarbij was heel pittig en het juiste contact houden met mijn geliefde was een uitdaging. Rouwen is namelijk voor iedereen anders en je hebt al zoveel aan jezelf dat zorgen voor een ander extra zwaar is.

Zorg eerst voor je eigen zuurstof.

Dus er was werk aan de winkel. Ik heb hulp gezocht zodat ik leerde dat ik mijzelf ruimte mocht geven en daarbij mijn gezin ook. Stapje voor stapje kwamen we verder. Mijn kinderen gingen allebei naar school, waardoor zij ook hun eigen wereldje en leven hadden. Ook voor mijn kinderen zocht ik ondersteuning. Wat was het fijn geweest als dit een ervaringsdeskundige was geweest! Iemand die mij kon vertellen dat wat er gebeurde goed was en mij gerust kon stellen dat rouwende kinderen echt in een ander traject zitten dan rouwende volwassenen.

Wij zijn er zo sterk uitgekomen!

Het is inmiddels zeven jaar geleden. We zijn eruit gekomen, supersterk geworden met elkaar en staan er weer helemaal. Ik heb soms drie en soms vier kinderen, ligt eraan wie ik spreek. Vertel met trots over mijn lieve Lente, kan het leven omarmen en voel dat het tijd is om anderen hierin te ondersteunen.

Ken jij ook zo’n verhaal?

Ken jij gezinnen met kinderen die door verlies, scheiding of verhuizing ondersteuning kunnen gebruiken? Waarbij ouders er zo graag voor hun kinderen willen zijn maar het in de situatie niet lukt? Laat ze weten dat ze welkom zijn. Ik ondersteun, denk mee en zorg voor verlichting binnen het gezin.

Een gratis Focusgesprek kan daarbij de eerste stap zijn. Ik geef deze graag cadeau zodat je vrijblijvend even kan sparren over jouw situatie.

Laat een reactie achter