Mijn kinderen lopen op hun tandvlees en ik als ouder ook! Niks is meer goed, alles is stom en irritant en daarbij is het ook nog zo dat de weersomslag er niet bij helpt om het zomerse gevoel vast te houden.

Niet zo nodig.

Twee maanden geleden hadden we het over de vakantie, die nog zo ver weg leek. We konden onszelf nog niet voorstellen voor ons tentje in Frankrijk, maar dat wilden we ook niet. We hadden voorgenomen om lekker thuis te blijven. We hebben een superfijne tuin, waar het prima toeven is.

Of toch wel…

Maar het liep twee weken geleden toch anders. Onze oudste, die in de brugklas zit, is al zo ontzettend lang thuis, hij moet er echt even uit. Maar ook wij krijgen wel een beetje claustrofobie in onze tuin en de wereld in en om het huis wordt ook wel erg klein. Dus verruilen we over een paar weken ons huis toch voor een plekje in de Franse zon.

Is het allemaal zo makkelijk?

Maar is dat voor iedereen zo makkelijk? Als je op dit moment te maken hebt met een verlies binnen je gezin dan sta je misschien wel helemaal niet stil bij het feit dat het vakantietijd. Maar ook wanneer je net gescheiden bent en er een lange tijd voor je ligt met je kinderen  dan zal de vakantie een andere kleur hebben dat dat hij lange tijd voor je geweest is. En hoe zal het voor de kinderen zijn?

Pijn!

Zij voelen de pijn van verlies. De pijn van het niet bij elkaar kunnen zijn. Zij denken aan de fijne herinneringen en kunnen niet meer voorstellen dat hun toekomst er nog licht uit kan gaan zien.

Zomertijd

En zo is de zomertijd voor de een een cadeautje en voor de ander een hele lange periode van doorkomen, omdat je als ouder misschien wel helemaal geen eigen ruimte meer kunt voelen omdat je kinderen constant om je heen zijn.

Heb je de mogelijkheid om je kinderen te laten logeren zodat jij wat meer ruimte voelt? Of kun je die ruimte juist nemen nu ze bij je ex-partner vertoeven.

Laat de zon je verwarmen!

Ik gun je een zomer waar je op bepaalde momenten even van de warme zonnestralen kunt genieten. Waar de zon je onvoorwaardelijk kan verwarmen en licht kan geven.

In welke vorm je het ook gaat doen, alles is goed voor dit moment. Kijk naar wat voor jou de juiste vorm is.

Tot de zomer

Tot 17 juli ontvang ik nog ouders en kinderen in mijn praktijk. De hoeveelheid sessies zal niet meer zoveel zijn, maar we kunnen in ieder geval een goede start maken. Voor sommige kinderen is het toch nog fijn om één of twee keer te komen voordat ze de vakantie ingaan. En na de vakantie op 31 augustus gaan we weer verder.

Samen sta je sterk!

Nu ook maar meteen even verder kijken. Op 22 september staat de ochtend “Samen sta je sterk” gepland. Daar ontvang ik ouders die binnen hun gezin te maken hebben met verlies.

En wat houdt verlies in? Dat is een verandering binnen het gezin die invloed heeft op iedereen. Denk aan het verlies van een kindje of een ouder of het verlies van je gezin omdat jullie gezin door een scheiding uit elkaar is gevallen.

Schrijf je nu alvast in!

Heb je nog vragen? Heb je behoefte aan een half uurtje sparren? Ik doe het graag met je! KLIK HIER

Veel liefs,

Anne-Maartje

Laat een reactie achter