Kun je mij helpen?

Anne-Maartje, kun je mij helpen? Ik ben het even helemaal zat. Heb drie kinderen thuis zitten en merk dat ik met de dag onrustiger word omdat ik de kinderen niet kan geven wat ik ze zou willen geven.

Ik wil…..

Maar wat zou je je kinderen graag willen geven?

Meer tijd. Meer aandacht voor hen allemaal, MAAR het lukt mij nu niet omdat ik ‘s ochtends in mijn gedachten mijn dag al helemaal vol heb gepland en ik dan uiteindelijk uitkomt op een momentje individuele aandacht voordat ze naar bed gaan.

Ik MOET namelijk ook nog wel het een en ander voor mijn werk voor elkaar krijgen. Ik weet het echt even niet meer!

Ik wil heel veel!

Ik bespreek met deze moeder wat ze denkt dat haar kinderen nodig hebben. Is het alleen haar nabijheid, is het 1 op 1 naast ze zitten en met ze meewerken, is het aandacht buiten de tijd dat ze met school bezig zijn?

Heb je al gecheckt?

Nou, eigenlijk gaat het werken voor school best heel goed. Iedereen weet wat ie moet doen, maar ik heb er zo’n rot gevoel over dat ik dan ook ga zitten werken en ik voor hen dan echt afwezig ben.

Oh, jij voelt het zo, maar heb je het ook gecheckt bij jouw kinderen? Weten zij dat je hiermee rondloopt en heb je gevraagd wat hun behoeften zijn als het op individuele tijd aankomt?

Vraag het eens!

Nee, nog niet gecheckt. Misschien is dat wel een goeie, kijken wat de behoeften en gedachten van mijn kinderen zijn.

We spreken af om over twee dagen weer te bellen en ik vraag haar om eens op te schrijven wat haar grootste verlangen is, MAAR daarnaast ook wat de verlangens van de kinderen zijn. Ze hangt op met nieuwe moed en een rustiger gevoel. (Heb het even bij haar gecheckt, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat het nog meer druk geeft).

We hebben weer even contact.

We bellen terug en ze klinkt enthousiast en blij. “Mijn kinderen zagen het niet zo zwaar als hoe ik het voelde!”

Daarom hebben we alle verlangens en verwachtingen van iedereen op een papier geschreven en kregen we inzicht. Zo super fijn!

Ik weet en voel het weer!

Ik weet nu beter wat mijn schema is en wat het schema van de kinderen is. En we hebben de afspraak gemaakt dat wanneer zij tussendoor even iets van mij nodig hebben ze het gewoon aan mij vragen en dat we op dat moment kijken of daar ruimte voor is of dat we er ruimte voor maken op de dag.

Het helpt!

Zo fijn! Zo blij met deze kleine aanpassing en ommezwaai in mijn gezin! Ik heb het idee dat ik verder kan, dat de angel er bij mij uit is en dat de kinderen weten wat ze aan mij hebben en wanneer ze iets aan mij hebben.

Ik deel mijn dag beter in! Heb vertrouwen dat we deze tijd goed doorkomen.

Super fijn gesprek!

Wow, wat een fijn gesprek en wat ben ik blij dat ik voor deze moeder even de tijd heb genomen. Zo komt een gezin, met hele kleine interventies weer even op weg. Is de rust terug gekeerd en heeft moeder de moed om te investeren in alles wat zij graag wil.

Heb jij ook een verlangen?

Dan heb ik de oplossing voor jou! OfVoel jij ook dat jouw verlangens ook anders zijn dan hoe het werkelijk in jouw gezin verloopt. Loop je soms ook tegen de muur en zie je even geen verandering in het vooruitzicht?

Ik heb 35 tips voor je opgeschreven die je kunt downloaden op mijn website.

Daarnaast geef ik op 22 april om 20.00 een workshop over hoe je als ouder de omslag kunt maken naar een rustiger en blijer gezin. Je zult merken dat je rust weer terug kunt gaan naar jouw verlangens.

Veel liefs,

Anne-Maartje

Laat een reactie achter